Radionica filmske kritike

Radionica Filmske kritike se organizuje drugi put u okviru FEF Palić, sa nastojanjem da festival postane mesto okupljanja stručnjaka iz sveta filmske kritike, uredništva i novinarstva. kako bi svoja znanja, iskustva i preporuke preneli mladim filmskim kritičarima i novinarima iz regiona. Rezultat je ovogodišnja radionica filmske kritike koja je najznačajniji prateći program festivala, po trajanju i obimu.

Radionica traje 3 dana, od 18. do 20. jula 2016. godine, gde 6 učesnika ‐ mladih filmskih kritičara iz Srbije ima priliku da radi sa saradnicima, kritičarima i urednicima uticajnih evropskih i svetskih časopisa.

Tutori/predavači radionice su Carmen Gray‐ London/Berlin. Bivša filmska urednica magazina Dazed & Confused, nezavisni kritičar za The Guardian, Screen International, Sight & Sound, The Calvert Journal i druge. Tristan Priimagi‐ Estonia. Filmski urednik magazina za umetnost i kulturu Sirp. Vladan Petković – Diplomirao menadžment u kulturi, pozorištu i naradiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, od 2001. je dopisnik za „Screen International“ za teritoriju bivše Jugoslavije.Takođe radi za sajt cineuropa.org i mnoge srpske, hrvatske i slovenačke medije.

Cilj radionice je da učesnici steknu novinarske i kritičarske veštine kroz grupni i individualni rad sa predavačima, i da iskuse filmski festival iz „prvog reda“. Takođe, festival želi da doprinese jačanju samopouzdanja u radu ovih mladih filmskih kritičara i lakšem snalaženju na lokalnoj i globalnoj sceni filmske industrije.

Share on FacebookTweet about this on Twitter