Žiri festival

Yesim Ustaoglu

Nakon što je režirala nekoliko nagrađivanih kratkih filmova u Turskoj, Jesim Ustaoglu snima svoj prvi dugometražni igrani film THE TRACE (1994.). Film je prikazan na brojnim međunarodnim festivalima i nagrađen priznanjem Najbolji film na Istambulskom filmskom festivalu. I njeni naredni filmovi su svi bili uspešni i nagrađivani na evropskim filmskim festivalima. 2003 osniva sopstvenu produkcijsku kuću Ustaoglu film. Nedavno je završila snimanje svog najnovijeg filma CLAIR OBSCUR (TEREDDÜT).

Stefan Arsenijević

Rodjen je u Beogradu 1977. Filmsku i TV režiju diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde sada predaje na master studijama. Za kratke filmove osvojio preko 30 medjunarodnih i domaćih priznanja, uključujući Zlatnog medveda u Berlinu, nagradu Evropske filmske akademije i nominaciju za Oskara. Njegov prvi celovečernji film LJUBAV I DRUGI ZLOČINI, premijerno prikazan na Berlinskom festivalu 2008., osvojio je nekoliko međunarodnih nagrada.

Riina Sildos

Kao bivši direktor Estonske filmske fondacije Rina Sildos ima široko znanje i iskustvo u međunarodnim finansijama i marketingu i jedna je od najcenjenijih ličnosti u baltičkoj filmskoj industriji. Ona je i predstavnik Estonije u udruženju Audiovizuelni preduzetnici Evrope a član je i Evropske filmske akademije. Rina Sildos je 2003. osnovala producentsku kuću Amrion Prodakšns gde radi na razvoju i produkciji visoko kvalitetnih igranih filmova i dokumentaraca za lokalno i međunarodno filmsko i televizijsko tržište.

Michaela Kezele

Mihaela Kezele je rođena u Minhenu. Studirala je na Minhenskom univerzitetu filma i televizije. Njen postiplomski rad, kratki film MILAN, nagrađen je na više od 30 međunarodnih filmskih festivala. Takođe je bila nominovana za Studentskog Oskara a ušla je i u uži izbor za Oskara za Najbolji akcioni kratki film. Njen prvi dugometražni igrani film MY BEAUTIFUL COUNTRY je takođe bio veoma nagrađivan, uključujući Bavarsku filmsku nagradu za Najboljeg mladog reditelja, kao i Bernhard-Wicki- Peace nagradu. Od 2014 Mihaela Kezele radi kao predavač na Univerzitetu filma i televizije u Minhenu.

Aistė Diržiūtė

Aiste Diržiute je litvanska glumica, poznata po ulozi Auste u SANGAILINOM LETU rediteljke Alante Kavaite. Diplomirala je na Akademiji muzike i filma a do sada je igrala u litvanskim filmovima KINGS’ SHIFT (Ignas Miskinis) i BACK (Gabriele Urbonaite). U ruskoj kinematografiji debitovala je sa ulogom Marine Malič u biografskoj drami KHARMS Ivana Bolotnikova. 2016. Diržiute igra ulogu Joane u svom prvom filmu na engleskom jeziku ASHES IN THE SNOW, Mariusa Markeviciusa.