Žiri festival

Ibrahim Koma

Ibrahim Koma, rođen 1987. u Parizu, je francuski glumac. 2001., igrao je jednu o dve glavne uloge u komediji Didije Bivela FAIS-MOI DES VACANCES, priči o dvoje dece, zaglavljenih u svom gradu, koji po svaku cenu žele da odu na letovanje. Pošto je bio veoma zauzet snimanjima, Ibrahim je sa šesnaest godina napustio školu kako bi se potpuno posvetio karijeri. Učio je glumu na kursu Viriot a 2011., postao član Hélène Zidi glumačke laboratorije. Istovremeno se pojavljuje u serijama kao što je CENTRAL NUIT i JULIE LESCAUT i filmovima kao što su LA CITÉ ROSE i THE BOTSWANGA CROCODILE, koji su ga učinili poznatim široj publici.

Ieva Norvilienė

Ieva Norvilienė je producentkinja i glumica. Diplomirala je Upravljanje audiovizuelnom umetnošću 2006. na Litvanskoj akademiji za muziku i pozorište. Studirala je i Odnose sa javnošću na Vilnius Univerzitetu. Iste godine, Ieva je učestvovala u programu Filmskog festivala u Kanu – Producers On The Move i Berlinele Talent Campus-u u organizaciji Filmskog Festivala u Berlinu. Godinu dana kasnije, njen filmski projekat ANARCHY IN ŽIRMŪNAI je dobio nagradu MEDIA New Talent (MFF u Kanu). Tokom studija, sarađivala je sa nekoliko reklamnih produkcijskih kuća, a do sada je producirala više od 100 TV spotova. 2005. je zajedno sa rediteljem Ignasom Miskinisom osnovala produkcijsku i distribucijsku kompaniju Tremora. Izuzev nekoliko filmskih projekata u saradnji sa mladim litvanskim rediteljima, Ieva trenutno radi na drugom igranom filmu Miskinisa, LOW LIGHTS.

Ildikó Enyedi

Ildikó Enyedi je svoju karijeru započela kao konceptualni i medijski umetnik. Bila je članica umetničke grupe Indigo i BalázsBéla studija. Kasnije se okrenula režiranju igranih filmova i pisanju. Napisala je i režirala pet igranih i nekoliko kratkih filmova. Ovi radovi su nagrađeni sa više od četrdeset međunarodnih nagrada, uključujući Zlatnog Medveda za Najbolji Film (NA TELU I DUŠI) 2017. godine. Njen film, MOJ DVADESETI VEK, je ušao u 12 Najboljih Mađarskih Filmova Svih Vremena i 10 najboljih filmova godine od strane New York Times-a. Predaje na evropskim masterklasovima (Švajcarska, Poljska) i na Univerzitetu filmske i pozorišne umetnosti u Budimpešti. Bila je članica glavne komisije u Berlinu, Moskvi i filmskom festivalu u San Sebastijanu (među ostalima). Nagrađena je BalázsBéla i Merited Artist nagradama, i primila je Orden za zasluge od strane predsednika republike. Godine 2017. je postala članica Američke filmske akademije.

Marinus Groothof

Nakon što je završio studije filma na Holandskoj filmskoj akademiji 2004., Marinus se angažovao kao scenarista i reditelj kratkih filmova. Njegov drugi kratki film MORNING TO NOON, osvojio je drugu nagradu na NBC Universal Shocking Shorts takmičenju. 2009., njegov kratki film SUNSET FROM A ROOFTOP nagrađen je kao Najbolji kratki film na Holandskom filmskom festivalu. Bio je takođe i holandski kandidat za Oskara iste godine. Njegov kratki film MIRRORING je 2011. nagrađivan na festivalima širom Evrope i Azije. THE SKY ABOVE US, njegov dugometražni igrani film, koprodukcija Holandije, Belgije i Srbije, premijerno je prikazan na Roterdamskom filmskom festivalu 2015., a simultano i u 30 bioskopa širom Evrope. Marinus trenuno radi na svom drugom igranom filmu, indi hororu, DARKNESS STARES BACK.

Nataša Ninković

Nataša Ninković, glumica, rođena je u Trebinju 1972. godine. Počela je da se bavi glumom već od sedme godine, iako je kao devojčica želela da se bavi medicinom. U Trebinju je završila osnovnu i srednju školu, nakon čega odlazi u Beograd na studije glume. 1994. je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Svetsku slavu stekla je ulogom Vere u američkom filmu SPASITELJ (1998) za koju je nagrađena na Filmskim festivalima u Valensijenu i Sočiju. Iste godine, počela je sa snimanjem serije PORODIČNO BLAGO u kojoj je privukla pažnju srpske publike.  Nakon brojnih uspešnih uloga na filmu i u pozorištu koje su usledile i dobijenih priznanja, Nataša je danas jedna od omiljenih glumica domaće publike. Nataša je takođe prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu. Osvojila je mnoge nagrade, za pozorišna kao i filmska ostvarenja.