Žiri festival

Kristi Puju

Kristi Puju (1967) je rumunski reditelj i scenarista. 1996. diplomirao je film na Supérieure d’Arts Visuels u Ženevi. Od 2001. do danas režirao je mnoge uspešne kratke i dugometražne filmove kao što je pobednik Palićkog festivala 2005. Smrt gospodina Lazareskua. Osnivač je i partner u produkcijskoj kući Mandragora zajedno sa Ancom Puju.

Tihana Lazović

Tihana Lazović je rođena 1990. u Zadru. 2013. Diplomirala je na Zgrebačkoj akademiji dramskih umetnosti. Tokom svoje glumačke karijere nagrađena je Zlatnom arenom za Najbolju glumicu na 62. Plulskom festivalu, nagradom za Izvanrednu glumicu na 25 Kotbus festivalu, nagradom za Najbolju glumicu na Međunarodnom filmskom festivalu u Kvebeku, nagradom za nabolju glumicu na Prištinskom filmskom festivalu. Na Berlinalu 2016. Tihana je izabrana među 10 najperspektivnijih evropskih glumica.

Nikola Đuričko

Srpski glumac podjednako aktivan na filmu, televiziji i u pozorištu. Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na filmu je debitovao 1984.  Još od 1995. je u stalnom radnom odnosu u Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu u Beogradu. Kao glumac do sada ostvario se u preko četrdeset pozorišnih i isto toliko filmskih uloga u zemlji i inostranstvu. Kao reditelj uradio je nekoliko kratkih filmova, muzičkih spotova i jednu pozorišnu predstavu.

Louise H. Johansen

Luiz H. Johansen radi kao selektor za CPH PIX od 2009., a od 2017. i za program za razvoj filma MIDPOINT, a kao frilenser za Češki filmski centar. Prethodnih godina intenzivno je radila u produkciji filmskih festival kao moderator i pisac. Luiz Johansen je iz Danske i diplomirala je film na Univerzitetu u Kopenhagenu. Trenutno živi u Pragu.

Gust Van Den Berge

Gust Van Den Berge (1985) je reditelj koji je karijeru počeo kao igrač; radio je u Kraljevskom flandrijskom baletu i kombinovao muzičku i igračku produkciju. 2009. Radio je kao asistent režije u Kraljevskoj flamanskoj operi. 2010. debitovao je sa filmom BEBA ISUS OD FLANDRIJE. Godinu dan kasnije snimio je drugi igrani film PLAVA PTICA, a oba filma su premijerno prikzana na Kanskom festivalu. 2014 režira LUCIFERA, njegov treći igrani film i poslednji deo triptiha. Trenutno radi kao predavač u dve filmske škole.