Žiri Kritike

Vesna Perić

Diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti na odseku Dramaturgija gde je magistrirala i doktorirala na katedri za Studije filma i medija. Od 2002. radi kao filmska kritičarka na Drugom programu Radio Beograda a od 2010. je i odgovorna urednica Dramskog programa Radio Beograda. Saradjivala je i na emisijama Hronika Festa i Kulturni centar RTS-a kroz filmske priloge i kritike a pisala je i za Kulturni dodatak lista Politika. Autorka je scenarija za igrane filmove, TV sitkome, pozorišne i radio-drame kao i kratke priče.

Kieron Korles

Kieron Korles radi kao zamenik urednika časopisa Sight & Sound. Zajedno sa Krisom Darkom autor je knjige „Kan: unutar vodećeg svetskog filmskog festivala“ (Faber & Faber, 2007.) Takođe je selektor na Esej filmskom festivalu koji se jednom godišnje održava u Londonu, a organizovao je i razne druge filmske programe i dešavanja.

Nick Pinkerton

Nik Pinkerton je pisac rođen u Sinsinatiju, sa stalnom adresom u Bruklinu usmeren na umetnost pokretnih slika. Njegovi tekstovi, između ostalih, pojavlju se i u časopisima Film Comment, Sight & Sound, Artforum, Frieze, Reverse Shot, 4 Columns, The Baffler, Harper’s i Village Voice.