EKOLOŠKA PANEL-DISKUSIJA: „Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš“

20170624_195450_1

Javnost je prezasićena višedecenijskim pričama o sanaciji jezera Palić i Ludaš i samo žele da znaju da li će se desiti ponovni procvat ove turističke destinacije kao krajem 19. veka kada su posetioci dolazili u banju na lečenje, ali i zbog kupanja i zabave? Od prošle, 2016. godine, odlučeno je da se u sklopu ECO DOX programa Palićkog filmskog festivala uspostavi kontinuitet održavanja panel diskusija u skladu sa projektom „Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš“, najvećom investicijom podržanom od strane Vlade Nemačke preko KfW banke.

Diskusiji prethodi film „Prošlost, sadašnjosti i budućnost jezera Palić i Ludaš“ autora:

Mišel Roman (Michell Rohmann), diplomirani hidrolog, došao u Suboticu 2011. godine preko CIM programa nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ u okviru nemačko-srpske razvojne saradnje. Angažovan je kao savetnik u preduzeću „Park Palić“.

Snježana Mitrović, rukovodilac Udruženja TERRA’S i Regionalnog Arhus centra Otvorenog univerziteta Subotica, svoj rad posvetila zaštiti životne sredine.

Nikola Tumbas, gradski žurnalista, čije oko kamere i fotoaparata beleži najvažnije događaje. Rizničar informacija o stanju jezera Palić i Ludaš, (www.subotica.info).

 

Panel diskusija će se održati u četvrtak, 20. jula sa početkom u 10.30h u restoranu „Maloj gostiona“ na Paliću.

 

Share on FacebookTweet about this on Twitter